31. januára 2012

Meštiansky pivovar 2 – minirecenzia

Na Viktorovom blogu sa dnes objavila svieža recenzia na novootvorený podnik na bratislavskej Dunajskej ulici – Meštiansky pivovar 2.

Viktorov originálny vstup nájdete na jeho Delikatesách. Nedalo mi nedoplniť článok svojimi čerstvými postrehmi, preto si môj dodatok k jeho recenzii môžete prečítať aj tuná:


Pridám svoju trošku do mlyna a recenziu rozšírim o viacero dojmov. Meštiansky pivovar na Drevenej ulici patrí k trom podnikom, ktoré ako jediné navštevujeme v rámci obeda a obedového menu. Ponuka a la carte je výborná, ani sa netreba veľa snažiť, aby si človek dobre vybral. Jedlo je výborné, kuchári vyvarení. Neradno sa čudovať, sú to Páni kuchári v rokoch. Na jedle je to jednoznačne cítiť. Obedové menu (4,50) patrí k nadštandardom v porovnaní s konkurenciou (akéhokoľvek druhu), aj keď stalo sa nám, že bolo pár krát slabšie, 1x nejedlé. Novú prevádzku na Dunajskej sme navštívili už 3x. Pri prvej návšteve bolo ľudí počas obeda najviac, pri druhej menej, pri tretej ešte menej. Čas návštevy takmer identický (medzi 12-13). Pivovar, ako Viktor popísal, je naozaj veľkolepý a obrovský. Majitelia do priestoru investovali hodnú fúru peňazí – žiadne náhražky, všetko poctivé materiály. Čo je veľký mínusom, vzhľadom na to, že sa v prevádzke konzumuje, je hnusný chemický smrad z lakov, ktorými je natreté drevo. Stále hodne cítiť novotu a nie je to príjemné. Personál prešiel lepším tréningom. Pri príchode a odchode vcelku úprimne zdraví. Je zmiešaný (muži aj ženy), čo je v porovnaní s pivovarom na Drevenej rozdiel. Na Drevenej vládne takmer z 90 % mužský personál, čo je veľkým plusom a prednosťou podniku. Dá sa však pochopiť, že do obrovského kolosu na Dunajskej bolo zrejme ťažké získať kvalitný čisto mužský personál. Zatiaľ vyzerá byť podnik personálne naddimenzovaný, ale určite sú stále v testovacej prevádzke, kedy sami nevedia odhadnúť nápor hostí. Z našich 3 návštev sme s personálom boli spokojní iba 2x. Pri druhej návšteve by som pánovi čašníkovi za jeho nekvalifikovanú a debilnú odpoveď najradšej šupla päsťou do tváre (a to nie som agresor). Môj osobný odhad – tento čašník nevydrží :-) a my si vyberáme rajón, v ktorom nás určite nebude obsluhovať. K jedlu môžeme povedať, že sme sa každý raz najedli dobre, ale v starej prevádzke nám chutí viacej. Z našich 3 návštev bolo každé 3 razy jedlo posypané syrom, z toho oprávnene 1 – 1,5x. Preto budeme kuchyňu ešte pozorovať a až potom budeme môcť skonštatovať, či by im pán Pohlreich vynadal hneď alebo aj tak hneď :-). Ponuka a la carte sa v porovnaní s Drevenou iba mierne líši, ale na jej jedálno lístku sa nachádza pár špecialít, ktoré radi ochutnáme. Vcelku sme zvedaví, ako sa prevádzka chytí aj počas večerných časov, kedy si nájde svojich zákazníkov a čo sa s ňou v danej lokalite udeje. Nie sme pivári, takže k pivu sa nevyjadrujeme. Držíme im jednoznačne palce. Netreba sa báť ich navštíviť, Meštiansky pivovar (Drevená) má jednu z najlepších a aj cenovo najprijateľnejších kuchýň s tradičným domáckym sortimentom. Nie som zamestnanec, ani fanúšik, ale neštandardne nadštandardne náročný konzument. U mňa prešli (aj keď používajú Vegetu!!) - nie je mi z ich jedla zle. Fuj, fuj. Týmto žiadam všetkých zodpovedných, ktorí si túto recenziu prečítajú, nech ju okamžite z kuchyne oboch pivovarov vyhodia a už nikdy v živote neobjednajú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára